Domstate Zorghotel en Behandelcentrum

AxionContinu realiseert een nieuw zorghotel en behandelcentrum, in een pand aan de Beneluxlaan, vlak bij het park Transwijk en naast het Centrum voor revalidatie en herstel, De Parkgraaf. Dit pand is de oude flat waar ooit Albert van Koningsbruggen gevestigd was. De naam van deze nieuwe locatie wordt: Domstate, zorghotel en behandelcentrum.

Zorghotel
Domstate opent in het voorjaar van 2018 haar deuren. In het zorghotel komen 84 kamers, verdeeld over 6 etages. Domstate biedt een comfortabel en prettig verblijf aan iedereen die revalideert of herstelt na een operatie of ziekte. Onder het motto ‘alles is revalidatie’ zijn de gasten actief bezig om aan te sterken en hun zelfstandigheid weer terug te winnen. Voor dit tijdelijk verblijf is een indicatie nodig, bijvoorbeeld voor Eerstelijns verblijf (Elv) of Geriatrische revalidatiezorg (Grz).

Behandelcentrum
In het behandelcentrum kunnen mensen terecht voor poliklinische revalidatie. Ook wordt er een vestiging van de thuiszorg van AxionContinu gerealiseerd en een Diagnostisch Centrum van Saltro. Hier kunnen mensen terecht voor bijvoorbeeld bloedonderzoek en echo’s. Saltro werkt samen met de Utrechtse huisartsen en ziekenhuizen.

Voorzieningen
Uiteraard zal Domstate worden voorzien van moderne voorzieningen, zoals comfortabele kamers met sanitair, goed uitgeruste therapieruimtes,  een restaurant, café, loungeruimtes, binnentuin, terras, kapper en thuiszorgwinkel.

Bouw
Het flatgebouw heeft zes verdiepingen en werd in 1972 gebouwd als Reactiveringscentrum Albert van Koningsbruggen. Nadat de bewoners van Albert van Koningsbruggen in 2004 verhuisden naar de ernaast gelegen nieuwbouw, woonden er studenten in de flat voor short stay. In januari 2017 is gestart met de sloopwerkzaamheden. De sloper heeft het pand geheel gestript tot een ‘kaal karkas’ met alleen betonnen vloeren en pilaren.
Vanaf juni 2017 is gestart met de opbouw van het zorghotel. Op deze impressie kunt u zien hoe het er uiteindelijk uit gaat zien:

Met de komst van Domstate voorziet AxionContinu in een groeiende behoefte aan voorzieningen voor revalidatie en tijdelijke zorg met verblijf (eerstelijns verblijf).