BBL Verzorgende IG

* Wegens de vele reacties kan er op de opleiding die start in het najaar niet meer gesolliciteerd worden. De werving voor de opleiding eerste kwartaal 2019 start binnenkort, dus houd onze website goed in de gaten!*

Inhoud
Je bent als Verzorgende IG gericht op het ondersteunen en het overnemen van de persoonlijke verzorging van de cliënt. Daarnaast leer je ook enkele verpleegkundige vaardigheden. Je ontvangt na afloop van de opleiding het diploma Verzorgende IG. Na het behalen van dit diploma kun je doorstromen naar de opleiding niveau 4.
 
Duur opleiding: drie jaar
De opleiding start met een introductieperiode. Vervolgens ga je gemiddeld 1 dag per week naar school en werk je minimaal 24 uur in de praktijk. De opleiding Verzorgende IG duurt 3 jaar. In het eerste jaar leer je hoe je zorgvragers ondersteuning geeft bij het leven van alledag. In de daaropvolgende jaren ga je je verdiepen in specifieke zorgcategorieen. Daarnaast leer je een aantal verpleegtechnische vaardigheden uit te voeren bij zorgvragers met middencomplexe zorg. In het derde leerjaar ga je je verdiepen in 1 categorie en werk je verder aan je verpleegtechnische vaardigheden. Je wordt competentiegericht opgeleid en verwacht wordt dat je in toenemende mate zelfstandig kunt leren en werken. Natuurlijk word je daarin begeleid.
 
Toelatingseisen
Of een VMBO-diploma (2 vakken op C-niveau en 4 op B-niveau); of een overgangsbewijs van HAVO of VWO; of het diploma Helpende (niveau 2). Je solliciteert bij AxionContinu, waarna aanmelding door ons wordt verzorgd.
 
Salaris
Brutosalaris leerling verzorgende per 1 juli 2017*
Per maand Per uur
1e praktijkleerjaar €  1.212,81    € 7,75
2e praktijkleerjaar €  1.430,77    € 9,14
3e praktijkleerjaar €  1.847,70    €11,81
 
* Voor zover het minimumloon niet hoger ligt. Deze salarissen zijn voltijd brutosalarissen, gebaseerd op 36 uur, te meten per praktijkleerjaar. Het voltijd salaris is inclusief maximaal (4 x 52) 208 uren lestijd voor binnenschools leren, te meten per praktijkleerjaar. Voor werknemers met een deeltijd arbeidsduur gelden de bedragen naar rato.

Per 1 oktober 2018 ontvang je een salarisverhoging van 4%.