Opleidingen in de zorg | Mijn prachtbaan

Opleidingen in de zorg

Onze interne werken & leren-opleidingen tot Verzorgende IG en Verpleegkundige (met landelijk erkend diploma!) starten elk jaar in het eerste kwartaal en derde kwartaal. Hieronder vind je ons aanbod, zowel voor doorstromers als degenen die geen werkervaring in de zorg hebben en graag een carriereswitch willen maken.

Werk je nog niet in de zorg en wil je eerst kijken of dit mogelijk bij je past? Dan is vrijwilligerswerk op één van onze locaties in Utrecht, Leidsche Rijn, Lopik of IJsselstein een goede manier om de sfeer te proeven en je te oriënteren. Klik hier voor meer informatie.

Ons aanbod aan landelijk erkende beroepsopleidingen (werken & leren)

Onderstaande opleidingen worden tweemaal per jaar aangeboden:

  • Zij-instroom Verzorgende IG/MZ (BBL): voor mensen zonder zorgdiploma, maar met minimaal MBO niveau 3 of een Havo diploma, duur 18 maanden. Start: november 2021*.
  • Zij-instroom Verpleegkundige niveau 4 (BBL): Heb je altijd al verpleegkundige willen worden, maar heb je geen ervaring in de zorg, dan is hier je kans! 3-jarige opleiding, met als vooropleiding minimaal MBO niveau 3 of Havo diploma. Start: februari 2022.
  • Verzorgende IG/MZ (BBL): 3-jarig werken & leren-traject voor mensen zonder zorgdiploma of verkorte traject met diploma Helpende Zorg & Welzijn. Start: februari 2022.
  • Verpleegkundige niveau 4 (BBL): 2-jarig voor gediplomeerde Verzorgende IG-ers. Start: februari 2022.

*Wegens grote belangstelling is deze vacature gesloten. Een mail ontvangen wanneer je weer kunt solliciteren naar een opleidingsplaats? Maak een jobalert aan (kies Werken en Leren en locatie Opleidingscentrum).

Uitgebreid trainingsaanbod
De hoogste kwaliteit van zorg bieden aan bewoners en cliënten, daar staan wij voor! Om dit te kunnen doen hebben wij professionele medewerkers nodig. Medewerkers die zichzelf willen ontwikkelen, innovatief zijn en meegaan met nieuwe ontwikkelingen de zorg. Daarom besteedt ons eigen Opleidingscentrum 'De Verdieping' in Utrecht veel aandacht aan het opleiden en trainen van medewerkers. Wij onze medewerkers diverse trainingen:

Zorg                                                                                     
Kleinschalig wonen
Psychiatrische ziektebeelden
Dementie 'Verdieping'
Mondzorg 
Palliatieve Zorg
 
Dit is slechts een greep uit het volledig trainingsaanbod. Een groot aantal trainingen wordt door het enthousiaste team van het opleidingscentrum op maat gemaakt. Zo is jouw Prachtbaan in de zorg altijd in beweging!