De Schutse | Mijn prachtbaan

De Schutse

In hartje Lopik staat woonzorgcentrum De Schutse, middenin een mooie tuin met fonteinen, terrassen en een gracht. De Schutse is een klein centrum met een frisse, lichte uitstraling en open en prettige woonsfeer. Ruim vijftig medewerkers bieden hier dagelijks zorg aan 34 ouderen.
 
De Schutse is één van de kleinere woonzorgcentra van AxionContinu, maar heeft een compleet aanbod. De meeste bewoners wonen in het verzorgingshuis. Een kleine groep psychogeriatrische bewoners verblijft in de kleinschalige woning: De Schutseborgh. De Schutse Hof biedt dagbehandeling en dagverzorging voor Lopikse ouderen.
 
De Schutse haalde in 2011 de zevende plaats op Elseviers lijst van beste zorginstellingen van Nederland. In totaal werden er 2440 instellingen gewaardeerd. In 2010 stond De Schutse in de top 3 van beste woonzorgcentra van De Consumentenbond. 
 
Doordat De Schutse een breed aanbod heeft, zijn veel van de medewerkers van alle markten thuis. Mede door de kleinschaligheid van De Schutse en een cultuur gevoed vanuit een landelijke omgeving, is er een grote betrokkenheid onder de collega’s en betekent dit werken in een inspirerende en open sfeer.