Voorveldse Hof | Mijn prachtbaan

Voorveldse Hof

Wat is Voorveldse Hof

In de nieuwe wijk Veemarkt, aan de oostkant van de stad Utrecht, is in de zomer van 2016 Voorveldse Hof geopend. Dit is het thuis van 56 bewoners met dementie. Zij wonen in zeven kleinschalige groepswoningen.                                                        

Grand Cafe Voorveldse HofKleinschalig wonen
In de kleinschalige woongroepen wordt het huishouden samen met de bewoners vorm gegeven door een vast team van verzorgenden. Hierbij wordt het ritme van het gewone dagelijkse leven aangehouden. Door de kleinschaligheid is er heel nauw contact tussen de medewerkers, en de bewoners en hun familie. De verzorgenden kennen hierdoor de wensen, behoeften en gewoontes van de bewoners. Zo kan de leefwijze, zoals de cliënten thuis gewend waren, zo veel mogelijk worden voorgezet in een huiselijke sfeer.

Waarden
Voorveldse Hof staat voor ‘Goed leven’. Dat de bewoners op goede en prettige manier in Voorveldse Hof kunnen wonen en leven met alle beperkingen die dementie met zich meebrengt.
De bewoners mogen zijn wie zij zijn. Ze kunnen, zo lang mogelijk, zelf hun leven bepalen en de dingen doen die ze prettig vinden. De sfeer in de woning zorgt dat men zich veilig en thuis voelt. Uiteraard krijgen zij daarnaast ook uitstekende professionele zorg en begeleiding.

Medewerkers weten wie de persoon achter de bewoner met dementie is, wat hun dromen en ambities zijn en wat de bewoners fijn vinden. Alle medewerkers, van schoonmaker tot verzorger, zijn vakmensen en deskundig op het gebied van dementie. Zij stralen dit uit en hebben plezier in hun werk.

Deze waarden zijn bij de ontwikkeling van Voorveldse Hof het uitgangspunt voor de hele inrichting, de werkwijzen, het gedrag, de zorg en de cultuur. De waarden zijn leidend voor hoe wij met ons allen vinden dat een ‘goed leven voor mensen met dementie’ eruit moet zien.