Werken als vrijwilliger

Zou jij ivm. het Coronavirus vrijwilligerswerk willen doen bij AxionContinu? Dan komen we graag in contact met je!

De meeste locaties zijn nu voor vrijwilligerswerk gesloten. Voor locaties waar dit nog wel mogelijk is, klik hieronder op de locatie van jouw voorkeur. Echter ook op afstand kun je AxionContinu als vrijwilliger helpen. Jouw hulp is zeer welkom! Denk aan:

  • Het sturen van een kaartje of andere attentie om bewoners, cliënten en revalidanten en zorgpersoneel een hart onder de riem te steken. Bij de locaties staan inzamelpunten of kijk bij verzending per post voor adressen op www.axioncontinu.nl.
  • Het ondersteunen van een zorgverlener van AxionContinu. Het werken onder deze omstandigheden kost veel energie. Jij kunt helpen door het doen van boodschappen of de was, koken van een gezonde maaltijd of maken van een lekkere salade, uitlaten van de hond of afleiden van de kinderen met een online game of telefoontje. Vraag iemand die je kent wat je voor hem of haar kunt betekenen. Zo kunnen zij ook de komende periode zo goed mogelijk hun werk blijven doen.

Alvast heel hartelijk dank voor jouw hulp!

Als vrijwilliger bij AxionContinu ben je belangrijk voor de bewoners en voor ons! De activiteiten die je kunt doen variëren enorm, van een wandelingetje in het park, doen van spelletjes, samen koffiedrinken tot het meehelpen bij zitvolleybal en bereiden van de maaltijd of vrijwilliger in de nagelstudio. Met één uur in de week kun jij al veel bereiken!

Als vrijwilliger ontmoet je bijzondere mensen die van jouw gezelschap genieten. Het feit dat je speciaal voor hem of haar komt, betekent veel. Maar ook voor jou: waardering, contacten met medevrijwilligers en medewerkers en een leuke invulling van de vrije tijd. En voor wie overweegt om in de zorg te gaan werken is vrijwilligerswerk een mooie manier om de sfeer te proeven.

Alle locaties van AxionContinu beschikken over het landelijke vrijwilligerskeurmerk 'Vrijwillige inzet goed geregeld'. Zo zorgt AxionContinu bijvoorbeeld voor verzekering, (bij)scholing en een jaarlijks vrijwilligersfeest!

Klik op het onderstaande overzicht om alle vacatures voor vrijwilligers te bekijken en selecteer daarbij de locatie(s) van jouw voorkeur!