Werken in Revalidatie en herstel | Mijn prachtbaan

Werken in Revalidatie en herstel

Revalideren vraagt om aandacht en motivatie

Iemand die revalideert moet voor zijn herstel een topprestatie leveren en een sterke motivatie hebben. Dat enthousiasme, die motivatie vragen we ook van de nieuwe collega’s bij Revalidatie & Herstel waar we naar op zoek zijn. Artsen, verpleegkundigen, verzorgenden; allemaal vakmensen die elke dag weer een topprestatie willen leveren om de revalidant stapje voor stapje op weg te helpen naar herstel.

Alles is revalidatie
AxionContinu heeft drie locaties in Utrecht speciaal voor mensen die een revalidatietraject ingaan: Domstate, De Parkgraaf en Zorghotel De Wartburg. De revalidant blijft relatief kort in een van deze centra (een tot drie maanden) en die hele periode geldt het credo ‘Alles is revalidatie’. Revalidatie is bij AxionContinu dus veel meer dan verzorging, verpleging, oefeningen en training. Wij zien revalidatie veel breder, tot het zelfbedieningsrestaurant aan toe, wat de revalidant stimuleert om in beweging te komen.

Coaches
Wij zien de collega’s in onze verzorgende teams (artsen, verpleegkundigen, verzorgenden, fysio- en ergotherapeuten, psychologen, logopedisten) stuk voor stuk als coaches. Iedereen speelt binnen dat team een cruciale rol in het begeleiden, stimuleren en motiveren van de revalidant. Alle teamleden bouwen dankzij die aandacht een speciale band op met de cliënt. We zijn ‘optimisten in de zorg’ en kijken naar wat de revalidant nog wél kan. We dagen hem of haar uit om dat ene stapje extra te zetten.

Stap in revalidatiezorg
Wil jij de stap zetten en werken bij AxionContinu? Bekijk dan de vacatures bij onze locaties (allemaal goed bereikbaar met OV en parkeren op eigen terrein). Wie een kijkje achter de schermen wil nemen, om te ervaren wat het werk precies betekent en hoe de werksfeer is, kan dat bij de sollicitatie aangeven.

Ontwikkeling
AxionContinu hecht grote waarde aan de persoonlijke ontwikkeling van haar medewerkers en biedt hen daarom volop kansen om opleidingen te volgen. We hebben daarvoor alleen al in eigen huis zo’n 75 opleidingen en trainingen opgezet.